PSC CURRENT AFFAIRS QUESTIONS

PSC CURRENT AFFAIRS QUESTIONS

1. Who will succeed Ranjan Mathai as the Foreign secretary of India?

Ans) Sujatha Singh ( Ambassador to Germany)

2.Which satellite is India’s first dedicated Navigation satellite ( An alternative to GPS of USA)?

Ans) IRNSS-1A (INDIAN REGIONAL NAVIGATION SATELLITE SYSTEM)

3. Name the the 28th member of EUROPIAN UNION?

Ans) CROATIA

4. Which state was declared as the FIRST SMOKE FREE STATE in India?

Ans) Himachal Pradesh

( In compliance with sec 4 of cigarettes and other tobacco products act (COTPA), 20003. Himachal Pradesh achieved 85.42 % compliance with relevant parameters) SOURCE : The Hindu

5. Muthoot finance corp recently got the in-principle authorisation from RBI to set up WHITE LABEL ATM’s….What are they?

Ans) WHITE LABEL ATM’s are to be set up by NON BANKING ENTITIES on behalf of ‘SPONSOR BANKS’. They would not carry the brand label of any bank and would be accessible to card-holders of
all the banks for a certain fee.

6.  Who will be the next Chief Justice of India?

Ans) Justice P Sathasivam (Seniormost supreme court judge. He is from Tamil Nadu.

7. Who has been chosen for the UN Global award for Public Services?

Ans) Kerala CM Oomen Chandy.

8.Which all are  the three drugs banned by Govt of India recently?

Ans) Anti-diabetes drug pioglitazone,  painkiller analgin and  anti-depressant deanxit

9. Recently Tajmahal was selected for third place by Travellers across globe via which award?

Ans) Trip Advisor’s 2013 Travellers Choice Attractions Awards

First Place- Machu Picchu (Peru)
Second Place- Angkor Wat (Cambodia)

10. What is the name of recently appointed Home Secretary of India?

Ans) Anil Goswami

3 thoughts on “PSC CURRENT AFFAIRS QUESTIONS

  1. GOOD JOB

  2. good job sir

Leave a Reply

Your email address will not be published.


7 + = 8

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>